top of page
logo 2016-02.png

איך להשתחרר מפרפקציוניזם?

29 דצמ 2024

2 min read

0

6

0

זיו, בתחילת שנות ה-40, מנהל מצליח בחברה בינונית במרכז הארץ, הצטיין כל חייו: בתיכון, בצבא, בלימודים, בעבודה. היה לו חשוב להצטיין בכל דבר, אבל זה גבה ממנו מחירים.

היה לו חשוב מאד להמשיך ולהיות טוב במה שהוא עושה, לקבל את הפידבקים הטובים מהסביבה, אבל בו-זמנית להקדיש יותר זמן לתחביבים.

הוא הרגיש שחייו לא מאוזנים.


שאלתי אותו: "זיו, מאיפה צורך הזה להצטיין בהכל"?

והוא אמר לי: "מאמא שלי. היא כל הזמן העבירה לי, אולי בצורה לא מודעת, שחשוב שאהיה הכי טוב. אולי היא רצתה שאני אגשים את החלומות שהיא לא הספיקה".

וכך, בהדרגה, זיו הפך להיות פרפקציוניסט.


בספרו "אושר אפשרי – איך להפסיק לרדוף אחר השלמות", מתאר ד"ר טל בן שחר, חוקר של פסיכולוגיה חיובית ושל מדע האושר, את הדרכים האפשריות להגיע לאושר.

בן שחר, שמעיד על עצמו כפרפקציוניסט, מתאר בספר את 3 ההיבטים של פרפקציוניזם: סירוב להשלים עם כישלון, סירוב להשלים עם רגשות מכאיבים וסירוב להכיר בהצלחה. הכישלון לדבריו הוא הזדמנות ללמוד, לקבל משוב וכך לנוע לעבר המטרה.


לרבים מאיתנו קשה להיכשל. לפרפקציוניסטים לעתים קשה אף יותר. בספר, שאת התקציר שלו תוכלו לקרוא כאן, נותן טל בן שחר כלים להתמודדות איתו כדי לחוות אושר.


זיו ואני התחלנו להסתכל על המחירים שהוא משלם על הפרפקציוניזם: לחץ, חוסר סיפוק, ביקורת עצמית, ועוד.

לאט לאט זיו הסכים לקבל את זה שלא כל דבר יהיה מושלם ושזה בסדר לעבור מ"מצוין" ל"טוב מספיק" ושזה לא נורא אם חלק מהמשימות יידחו למחר.


אדם, מצליח ככל שיהיה, חשוב שיפנה זמן לוול-בינג שלו, שכולל תזונה, שינה, פעילות גופנית, בריאות, שלווה ולא סטרס, מערכות יחסים טובות, פנאי מיטבי, שכולל הנאה מתחביבים.

ללא זה, חייו יהיו לא מאוזנים.


בהדרגה, זיו הצליח לפנות חלק מסדר היום שלו לעיסוק בתחביבים, שמילאו אותו באושר, כשגם כאן הוא בפיתוח של תודעה שחשוב להנות גם אם זה לא מושלם, כשהעיקר הוא להתמקד בהתקדמות, בהנאה מהרגע הזה, ולא בשלמות.


שחרור מפרפקציוניזם קשור גם בביטחון עצמי.

רוצים להעלות את הביטחון העצמי שלכם?

מזמין אתכם להוריד את המדריך: 15 דרכים לחזק את הביטחון העצמי.



29 דצמ 2024

2 min read

0

6

0

Related Posts

Comments

Share Your ThoughtsBe the first to write a comment.
bottom of page