top of page
logo 2016-02.png

הימנעות מקונפליקטים

2 דצמ 2024

2 min read

0

20

0

איציק, מנהל שביקש לעבוד איתי על הניהול שלו, שיתף אותי שמאד חשוב לו להיות ביחסים אישיים טובים עם כולם, ולכן, בין השאר, הוא נמנע מעימותים ומקונפליקטים.


הימנעות מקונפליקטים היא תופעה נפוצה שנובעת לעיתים קרובות מחשש להתמודד עם רגשות שליליים, פחד מעימותים, חוסר ביטחון עצמי או הרצון לשמור על שקט והרמוניה. בעוד שלפעמים הימנעות עשויה להיות אסטרטגיה לגיטימית, היא עלולה לגרום לצבירת תסכולים, אי הבנות, ופגיעה ביחסים בטווח הארוך.


מה גורם להימנעות מקונפליקטים?

פחד מדחייה או מפגיעה ביחסים –  החשש לאבד קשר או לפגוע באדם אחר.

חוסר ביטחון עצמי - תחושה שאינך מספיק טוב או חזק להתמודד.

חוויות עבר שליליות -  עימותים שהובילו לתוצאות כואבות בעבר.


בספרו אושר אפשרי, שאת התקציר שלו תוכלו לקרוא כאן, מסביר המחבר, ד"ר טל בן שחר, חוקר של פסיכולוגיה חיובית ושל מדע האושר, שאם אנחנו מתחמקים מקשיים ומאתגרים מפני שאנחנו עלולים להיכשל, המסר שאנחנו שולחים לעצמנו הוא שאיננו מסוגלים להתמודד עם קושי, וההערכה העצמית שלנו נפגעת.


כיצד אפשר לשנות את זה?

להבין שהקונפליקט הוא טבעי ובריא: עימותים הם חלק בלתי נמנע ביחסים אנושיים. הם לא מעידים על כישלון בקשר אלא מספקים הזדמנות לצמיחה, שיפור ושינוי.

לפתח מודעות עצמית: לשאול את עצמנו: למה אני נמנע? מה אני חושש שיקרה? האם זה באמת בלתי נמנע? הבנת הדפוסים שלנו היא צעד ראשון לשינוי.

לתרגל אסרטיביות: למידת מיומנויות של ביטוי עצמי בביטחון וללא תוקפנות. השתמשו בשפת "אני" כדי להביע את עצמכם (למשל: "אני מרגיש לא בנוח כש...").

להתחיל בקטן: תרגל התמודדות עם מצבים קלים יותר לפני קונפליקטים גדולים. ברגע שתראה שאתה מצליח לנהל עימות קטן, הביטחון שלך יגדל.

להקשיב בצורה אקטיבית: נסה להבין את הצד השני במקום רק לחשוב על מה שתגיד. הבנה אמפתית יכולה להקל מאוד על פתרון הקונפליקט.

 

הנה שני תרגילים שיעזרו לך להתאמן על התמודדות עם קונפליקטים בצורה בריאה:

1. ניתוח קונפליקט מהעבר: חשוב על קונפליקט שנמנעת מלהתמודד איתו. שאל את עצמך:

מה היה המצב? מדוע נמנעתי? מה קרה כתוצאה מכך (רגשית, בין-אישית)? מה הייתי רוצה לשנות אם המצב יחזור?

2. תרגיל מראה: עמוד מול מראה. דמיין מצב שבו יש קונפליקט שברצונך לפתור. תרגל את מה שתרצה לומר, תוך שימוש במשפטי "אני". לדוגמה: במקום "אתה תמיד מאחר", לומר: "אני מרגיש מתוסכל כשאתה מאחר כי זה משפיע על התכניות שלי."




2 דצמ 2024

2 min read

0

20

0

Related Posts

Comments

Share Your ThoughtsBe the first to write a comment.
bottom of page